Ja, ik wil gratis cadeautjes van Amber & Cathelijne voor extra geluk

Over Amber en Cathelijne

Cathelijne

Binnenkort is er een 40+-toernooi bij onze tennisvereniging. Ik was zo ‘dom’ om mijn tennismaatjes te vragen wie er mee gingen doen. Eh…de helft was nog niet eens veertig. Man, wat voelde ik me ineens een oude taart met mijn 46; wat helemaal nog niet voelt als bijna 47 klinkt toch als bijna 50! Hoog tijd om mijn haar te verven en een permanentje te nemen?

In mijn hoofd ben ik nog steeds ergens halverwege de twintig namelijk. Maar dat ben ik fysiek (en eh, volgens mijn paspoort) dus gewoon niet. Oh, en eigenlijk in mijn hoofd ook niet echt hoor. Ik zou nou niet per se terug willen naar die tijd van onzekerheid en sociale druk. Wat dat betreft is het cliché denk ik waar dat naarmate je ouder wordt je zelfvertrouwen wel toeneemt en je gevoeligheid voor wat anderen vinden af.

Goed, ik ben 46 en mijn lijf kraakt en piept. Al een paar jaartjes trouwens, en dat kan ik wel gooien op ’t feit dat ik een auto-immuunziekte heb, maar ja, dat is natuurlijk ook niets anders dan een krakend en piepend lijf. Wel hard krakend trouwens.

Ik heb in de afgelopen jaren bakken met kennis opgedaan rondom happiness, kwetsbaarheid, contact, hoe mensen wel en niet doen wat ze echt willen, zelfontwikkeling en nog veel meer. Ik geef opleidingen en workshops, ik schrijf er boeken over. En ondanks dat ik dus mentaal wel heel happy ben, kraakte en piepte mijn lijf. Ik was dus half goed op weg zeg maar.

Terwijl ik dus al jaren beroepsmatig bezig was met hoe we onszelf in de weg kunnen zitten, met volle hoofden en overprikkeld zijn, met geluk en alle mooie modellen die daar bij horen, was er dus toch nog een missend stukje in mijn eigen zoektocht. Met die vrolijkheid en passie zat het wel snor, maar of ik ook echt fit was? Mwah.

Guess what…ik kwam Amber tegen, Health-expert bij uitstek, die veel weet wat te doen bij krakende en piepende lichamen. Die  alles weet te vertellen over de invloed van hormonen, suiker en gluten. Over het verschil tussen melk van de koe en de kokosnoot, over de noodzaak van genoeg omega-3 vetten, over intermittent fasting en nog veel en veel meer! En wat vond ik het heerlijk dat ze geen ‘moeten’ oplegde, maar mogelijkheden aanreikte. En juist zij hing aan mijn lippen als ik vertelde over de psychologie achter wat we doen en waarom we dat doen. Over waarom we vaak niet echt leven zoals we zouden willen en kunnen.

Dus…zo gepiept (oh nee, niet meer piepen dus)….we bundelen onze kennis, ontdekken voor onszelf ook de missende helft en wie weet gaat de kar weer soepel rijden.


Amber

Na twee burn-outs, een knoeperd van een schildklierprobleem, een spastische darm en een energiepeil van onder nul was ik het eigenlijk wel een beetje zat. Hoezo doet mijn lijf niet wat ik wil? Nauwelijks veertig verdorie, en waar was mijn energie gebleven?! Toen ik nog geen kinderen had en het lekker ‘me, myself and I’ was, kreeg ik de eerste burn-out na teveel en te vaak werken redelijk vlot onder controle. En mijn schildklier kreeg ik ook weer op de rit. Want werken aan je gezondheid is best te doen met een beetje motivatie en alle tijd van de wereld om al celzouten zuigend en positief visualiserend eindeloos meditatie-oefeningen te doen.

Maar ja, toen waren er ineens een man en drie kleintjes die ook liefde en aandacht nodig hebben. En ook af en toe in bed plassen wanneer het helemáál niet uitkomt (de kleintjes dan, niet manlief) en voor ik het wist diende burn-out nummer twee zich aan. En lag mijn schildklier ook weer op zijn gat. En ineens wist ik weer hoe ongelofelijk moe burn-out-moe ook alweer voelde. Na het naar school brengen van de spruiten was ik voor 9.00 uur ‘s ochtends al finaal door mijn reserves heen. Dat is toch geen leven? Zo ga je vanzelf wel zaniken en zeuren.

Enfin, van de dokter werd ik ook niet veel wijzer en de middeltjes die ik meekreeg werkten vooral aan de symptomen maar niet aan de oplossing. Beter werd ik er dus niet van en met drie kleine kindjes thuis was deze situatie verre van ideaal.

Een oplossing moest er komen, en snel. Maar waar ga je dan heen? Ik heb me energetisch, magnetisch, meridiaans, orthomoleculair en op bioresonantieniveau van voor tot achter en weer terug laten doormeten. Alles hielp een beetje, helemaal niet of tijdelijk. Maar er was niets dat maakte dat ik mijn oude energieke zelf weer ontdekte. Of mijn energie voor langere tijd terug kreeg. Zo frustrerend!

Na verloop van tijd bleek dat er niet één kant-en-klare oplossing was voor mijn gammele lijf. Een verzameling klachten heeft ook een verzameling oplossingen nodig. Een combinatie van gedegen methoden en inzichten. Net als er niet één universeel dieet is voor iedereen (ieder lijf is tenslotte anders), is er ook niet één voedingspatroon of één oplossing die voor iedereen geldt. Anders waren we allemaal wel prachtig op gewicht, zielsgelukkig, uiterst succesvol en vol energie. Ja toch?

En zo begon (wederom) mijn zoektocht naar verbetering, vitaliteit en geluk. Dankzij mijn opleiding tot voedingscoach had ik dat segment inmiddels redelijk onder controle, maar goede voeding is niet het enige wat je nodig hebt voor een gezond lijf en een gelukkige geest. Zo begon er een interessante en eigenlijk hele leuke zoektocht naar aanvullende inzichten en methodes, waaronder die van Cathelijne.

Ik ging van de ene leuke lezing naar de andere workshop, dagcursus en seminar. Het was allemaal even interessant en inspirerend. Gaandeweg paste ik stukje bij beetje steeds meer kennis toe. Wat was er veel dat we anders kunnen doen, waarom had ik dat nooit eerder gehoord?!

En ja hoor, stukje bij beetje ging mijn lijf ook weer positief reageren. Wanneer je weer energie hebt en niet in de war raakt van een kapotte wasmachine, een ziek kind en een hond die ook nog diarree heeft, is er meer plek voor gelukgevoelens. En die opgaande spiraal stimuleert nog meer. Een logische wisselwerking. 

Omdat er vast meer mensen op zoek zijn naar een fitter lijf, blijere gedachten en hoe je dat bereikt, besloten we al deze kennis, de experts en hun inzichten samen te brengen. Ik ben zelf dan wel het hele land afgereisd, maar het is makkelijker als het allemaal op één plek verzameld is, toch?

Zo had ik mijn Better Health Academy samen met talloze experts gevuld met allerlei praktische gezondheidsprotocollen en programma’s en vroeg ik Cathelijne een lezing bij een van de opleidingen te komen geven. “Jij weet alles van gelukkige breinen, hè? Kun jij kort en bondig komen vertellen wat je kunt doen om in een paar stappen aan je eigen geluk te werken?” was mijn intro bij haar. Ze moet wel gedacht hebben… Ze keek me inderdaad ietwat verwonderd aan vanachter haar bureau (Hoe dacht ik dat ik deze complexe materie even in één sessie kon gieten?) maar ze gaf vervolgens wel een hele leuke lezing die enorm veel kwartjes deed vallen bij de luisteraars.

Die kwartjes gaan in dit boek ook in razendsnel tempo vallen. We hebben de kern-zaken uit onze zoektocht en de meest efficiënte tips voor je eruitgelicht en in deze Gelukspiramide beschreven. Van optimaal eten, slapen, bewegen en denken tot aan de juiste keuzes maken. En samen draagt dit allemaal bij aan een fit lijf, een gelukkige, alerte geest en hopelijk een gezonde oude dag (die uiteraard nog heel ver weg is).

Geen gezanik en gezeur, hoe heerlijk is dat? De kennis ligt er, de tools zijn er ook, dus waarom niet? Jij kiest waar je aan begint. Veel plezier met dit geluks-naslagwerk!

Ja, ik wil De Gelukspiramide bestellen