Ja, ik wil gratis cadeautjes van Amber & Cathelijne voor extra geluk

De Gelukspiramide

Ken je dat? Dat de stoplichten in je leven ineens veel meer op rood (of oranje) dan groen lijken te staan? Niets gaat meer even lekker vanzelf of meteen helemaal goed; alles lijkt wel met hobbels en obstakels te verlopen. En hoe harder je je best doet, hoe meer hobbels je lijkt tegen te komen. Waarom is dat?

Zo vertelde een vriendin dat ze eigenlijk al een poos niet meer blij werd van haar werk, niet meer op de juiste plek zat. Maar ja, dat sluipt er zo in dat je het niet echt een grote wake-up call ervaart.

Dagelijks redelijk ongeïnspireerd wakker worden en je naar je werk slepen, daar is het leven niet voor bedoeld toch? Al helemaal niet als je dan ’s avonds gaar en energieloos thuis komt.. Misschien een tikkie herkenbaar?


Herken de signalen

Dat de lol, de energie, de inspiratie die je op werkdagen ook kunt voelen er niet meer zijn, realiseer je je in zo’n situatie meestal niet in 1 keer. Want dit is toch wat ik jaren wel met plezier en toewijding heb gedaan? En toch, voor je het weet, gaat het zo jarenlang van dag tot dag door en word de tegenzin ’s ochtends steeds groter. Maar als je niet naar de subtiele hints en de figuurlijke rode stoplichten in je leven luistert, dan verzint het universum wel een grotere hint voor je. In het geval van die vriendin een knoepert van een burn-out die maakte dat ze echt letterlijk niet meer tot tien kon tellen of de juiste namen bij de kinderen kon noemen. Whaaaa, tijd voor verandering. Maar hoe?


In de verander-stand

Dan wordt het tijd voor een aantal belangrijke vragen: Wat zijn voor jou zaken die meer energie kosten dan ze opleveren? En waar word jij wèl enorm blij van? Wat geeft jou energie en inspiratie? En… doe je dit vervolgens ook vaak genoeg?

En dan wordt het vaak lastig, want als je veel dingen doet waar je geen energie van krijgt, is het tijd om keuzes te maken en veranderingen door te gaan voeren. En die zijn niet altijd even makkelijk. De mens is een gewoontedier bij uitstek en verandering kost energie. En is gek genoeg vaak ook een beetje eng. Nou ja, gek… Je brein staat evolutionair gezien nu eenmaal niet automatisch in de verander-stand. Alles wat nieuw is, brengt volgens je oerbrein risico’s met zich mee (je zou door heel avontuurlijk een nieuwe bes willen proberen wel dood kunnen omvallen).

Je brein heeft als doel jou te beschermen en alles wat nieuw is brengt risico met zich mee en is dus vanuit de oorsprong ‘eng’. Dit verklaart onze ingebakken weerstand tegen verandering, maar het helpt je natuurlijk niet wanneer het logisch gezien tijd is om een verandering door te voeren.Alle stoplichten op groen

Verandering begint bij bewustwording en leren herkennen wat er wel en niet bij je past. En dat wanneer je in een situatie zit die niet helemaal meer de juiste is voor jou, je de kans kunt pakken om een nieuwe keuze te maken. Door die herkenning en bewustwording zul je merken dat je sneller signalen herkent, zoals een oranje stoplicht, en je makkelijker kunt bijsturen om te voorkomen dat het een rood stoplicht wordt. En het leuke is dat er dan juist meer en meer stoplichten voor je op groen springen!

Om dit proces soepel en natuurlijk te laten verlopen is het handig om je brein en je lichaam goed te kennen en te weten op welke figuurlijke knopjes je hiervoor kunt drukken. En daar is De Gelukspiramide nou bij uitstek geschikt voor. De finetuning in jouw leven (of radicaal omploegen, mag ook).  Het is een boek vol handige oefeningen, tips en tricks om verandering op een makkelijke wijze tot stand te brengen. Een compleet body- en mind stappenplan!

Ja, ik wil De Gelukspiramide bestellen


Wil je actief aan de slag met De Gelukspiramide?

Je kunt je op allerlei manieren laten inspireren door wat wij doen. Bijvoorbeeld door lid te worden van de Better Health Academy van Amber of door een van de workshops te volgen bij De eerste verdieping van Cathelijne. Verder kun je je natuurlijk laten inspireren door onze podcasts en delen we graag onze favoriete happiness-producten met je.